Dış cephelerde boya uygulamak zor olduğu için iç cephe uygulamasına göre daha az yapılan bir uygulamadır, ayrıca maliyeti de iç cepheye göre daha yüksektir. Dış cephe boyama işiöncesinde yüzeylerin dikkatli bir kontrolü gerekir, eğerbozuk zeminler varsa bunların düzeltilmesi, dış cephe boyamasına hazır hale getirilmesi gerekir.
Öncesinde hiç dış cephe boyası yapılmamış ya da kirli, kabarmış, kırık, çatlak vb. durumdaki yüzeylerin öncetemizlenmesi gerekmektedir. Sıvası yapılmış olan yüzeylerde temizlenerek daha sonra astar ve boya uygulamasına geçilebilir.Çok dikkatli ve özenle yapılan bir yüzey hazırlığı sonucu,uzun ömürlü ve mükemmelbir dış cephe boyama ile sonuçlanmaktadır.
Dış cephelerde yaşanan boya sorunlarının bir çoğu nem ve su’dan kaynaklanmaktadır. Dış cephede yüzeylerin su alması, nemli olması, kullanılacak olan boyanın duvara yapışmasını engeller, bu da istenmeyen sonuçlara sebep olur; boya kabarması, boya dökülmesi, boya çatlaması gibi durumlara yol açar, bu sorunlar büyüdükçe binaların sıvalarında da çatlaklar oluşarak binalar zarar görmektedir.
Binaların Dış cephe boya badana uygulaması yapılacaksa, öncesinde mutlaka Dış cepheastarı kullanılarak, yüzeyin boya için hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Astar uygulamasından sonra 1 gün beklenmeli ve boya uygulamasına geçilmeli, katlar arasında hava durumu da dikkate alınarak4-6 saat beklenmelidir.
Binalarda Dış cephe boyama, dış cephe boya badana, dış cephe kaplaması, dış cephe tamiri, dış cephe mantolama gibi ihtiyaçlarınızda bizi arayabilir, soru ve görüşler için alanında uzman çalışanlarımızdan bilgi ve destek alabilir, dış cephe boyama fiyatlarını öğrenebilirsiniz.